Mijn top 3 beste camera's voor een bruiloft

 

De beste camera voor een bruiloft is per fotograaf enorm verschillend. Maar elke bruidsfotograaf of trouwfotograaf kiest een camera dat betrouwbaar is en mooie foto’s produceert. Hieronder tref je mijn top 3 beste camera’s voor een bruiloft.

  1. De Sony A7III

    • Nog relatief nieuw, maar oh zo fijn in gebruik. Ik ben zelf een Sony shooter en vindt dit een super camera. Het produceert supermooie foto’s en is wat betreft aanschaf een goede koop. Het is ook lekker licht en je kan er de hele dag mee rondlopen zonder dat je er last van hebt. Natuurlijk in combinatie met een goede lens zoals de Tamron 2.8 28-70 of Sony G Master. De Sony A7RIII is de betere camera maar meteen stukken duurder. Voor bruidsfotografie is de A7III de ultimate match. Ik heb nog niet eens de filmmogelijkheden besproken!

  2. De Nikon D850

    • De beste DSLR camera die er maar bestaat. Voor mij is dit momenteel de ultieme DSLR camera. Maar het is zwaar en groot. Ik ben de kleinere bodies gewend van Sony en dan is dit ineens wel een zware jongen. De foto’s zijn subliem en de body is weersbestendig. Nogal duur naar mijn idee, maar dan heb je wel wat. Maar vergeleken met de Sony heb je wel meer keuze aan goedkopere lenzen.

  3. De Canon EOS 5D Mark IV

    • Dit is gewoonweg een classic. Superveel lenzen om uit te kiezen en biedt uitstekende kwaliteit. Alleen is het wat betreft technologie ietwat achterhaalt. Het is een makkelijke camera dus voor beginners een super camera om mee te leren. Naja, het is geen beginners camera, maar het is makkelijk in gebruik :P Net als de Nikon is deze wel zwaar en groot vergeleken met de Sony camera’s.

Dit was mijn top 3 beste camera’s die je kan gebruiken als fotograaf zijnde. Maar natuurlijk maakt het niet uit met welke camera jij een bruiloft fotografeert. Zolang jij maar zeker bent van alle zaken.

It’s Not The Camera, It’s The Photographer

Oh ja, en het bruidspaar? Die willen alleen dat jij mooie foto’s maakt :)