Goedkope trouwfotograaf: Wel of niet doen?

Wel doen natuurlijk, maar alleen als je mij kiest :)

Ik zat in dezelfde situatie als vele bruidsparen. We hadden alles uitgerekend en we hadden niet genoeg budget meer over voor een fotograaf die de hele dag aanwezig kon zijn. Het was gewoonweg te duur voor ons. Vrienden en familie wilden graag ons helpen, maar wij wilden dat zij gewoon gingen genieten van onze speciale dag. Dus op zoek naar een goedkope trouwfotograaf!

Mijn vrouw kwam terecht op een website dat fotografen aanbood voor ongeveer €250 euro voor twee uurtjes. Je kreeg een totaalpakket en het zag er wel okay uit allemaal. Dus zij geeft alles door en ik hoorde alleen €250 euro en was eigenlijk meteen al overtuigd. Goedkoop man!

Fast forward naar de trouwdag. De fotograaf had zich al keurig aangemeld bij mijn schoonouders thuis, waar ik mijn vrouw ging ophalen. Onze dag zag er zo uit:

  • ophalen

  • shoot op locatie

  • ceremonie

  • diner

De fotograaf kon alleen bij het diner niet aanwezig zijn en dat vonden wij wel okay. Belangrijkste voor ons was de locatie en ceremonie. Dus de foto’s werden gemaakt vanaf het ophaalmoment tot einde ceremonie. Het ging allemaal naar mijn idee wel goed. Beetje poseren, beetje lachen etcetera.

Ik had in mijn achterhoofd wel het idee dat de foto’s er vast wel mooi uit kwamen. Die vent had namelijk wel een goede camera mee (Nikon D7 nog wat en een Sigma lens). Dus de foto’s zouden er in ieder geval wel goed en scherp zijn…

Paar weken verder en we kregen per post een USB stick. Mijn vrouw en ik waren zo blij dat we meteen de computer erbij haalden. USB stick erin en gaan met de banaan! “ik ben zo benieuwd!” De foto’s kwamen op het scherm en ik durfde niet mijn vrouw aan te kijken…

Zij zegt met enorme teleurstelling “wat een hufter, ze zijn niet eens bewerkt!”

Ik bestudeer de foto’s “man man man, sommigen zijn zelfs wazig joh”

Dus ik alles bewerken. Dit kostte mij best wat tijd omdat de foto's echt slecht waren.

Uiteindelijk een selectie gemaakt en deze bij de Hema laten uitprinten en vervolgens deze geplakt in een album van de Action. Hoe bedoel je low budget :)

Dit kan beter zei ik tegen mezelf en begon mij meer te verdiepen in de trouwfotografie branche.

 

Ik ga dit wat wij hebben meegemaakt niet doorgeven aan anderen...