Prijzen voor een bruiloft fotograaf

Hoeveel kost eigenlijk een fotograaf voor een bruiloft? Via Google loopt het uiteen vanaf €49 tot boven de €3000. Dit heeft te maken met veel factoren zoals het aantal uur dat de fotograaf aanwezig is op de bruiloft, ervaring van de fotograaf en aanvullende diensten zoals bijvoorbeeld een ouderwets trouwalbum.

Wat ik zelf heb gezien is dat het bewerken van de foto’s enorm veel tijd vergt van de traditionele fotograaf en deze de prijs doet opvoeren. Een mooi bewerkte foto kost immers tijd, althans voor een fotograaf die niet zo handig en snel is met bewerken van foto’s. Een ouderwetse fotograaf kan per foto urenlang de allerkleinste detail bewerken wat alleen hij kan zien. Er wordt totaal niet gevraagd wat eigenlijk het bruidspaar zou willen. Het bruidspaar van nu wilt alles zo snel mogelijk zodat deze het kan posten op social media.

Ik kan mijn prijzen laag houden omdat mijn werkflow enorm snel is. Mijn snelheid van foto’s bewerken met photoshop en lightroom is ongekend. Ik heb oog voor details en ik weet exact wat het bruidspaar zoekt. Waarom huur je überhaupt een fotograaf in die pas na weken de foto’s kan opsturen? We leven in 2018 mensen, we willen alles zo snel mogelijk delen met anderen. Een goede fotograaf zou zelfs met een iPhone een bruiloft kunnen schieten.

Slimme fotografen bewerken de foto’s niet eens zelf en laten het doen door een externe partij. Ik heb dit zelf ook gedaan, maar ik vind mijn eigen manier toch sneller en stiekem ook leuker. Als bruidsfotograaf moet je snel kunnen handelen en dan is het ineens best gek dat je de foto’s niet snel kan afleveren bij het bruidspaar.

Dus wil je een professionele fotograaf voor een goede prijs die prachtige schitterende foto’s kan afleveren dan ben je zeker bij mij op het juiste adres

budgetbruidsfotograaf.nl