Top vijf beste manieren om een succesvolle fotograaf te zijn

n deze blog vind je mijn top vijf van de beste manieren om een succesvolle fotograaf te zijn.

 1. Wees dé specialist in jouw omgeving en vakgebied

  • Jouw ervaring en kennis moet gedeeld worden en mensen moeten jou echt kennen, zodat ze alleen naar jou gaan voor alle vragen en antwoorden. Dit lijkt een simpele eis, maar dat is het niet. Je moet jezelf enorm hebben verdiept en alle kennis meteen on point beschikbaar hebben.

 2. Wees zelfverzekerd van je kunnen en laat het zien

  • Overtuig anderen per direct door zelfverzekerd over te komen. Misschien ben je niet zo extrovert, maar dit moet je echt leren wil je succesvol willen zijn. Stel dat je een specialist bent in je vakgebied dan alsnog moet je dit met grote zelfverzekerdheid kunnen aantonen aan iedereen.

 3. Wees online aanwezig

  • Online aanwezig zijn op alle social media platformen is een noodzaak. Promoot jezelf op alle platformen die er maar zijn. Als je zaak niet aanwezig is op YouTube dan bestaat je zaak in principe niet. Mensen willen alles weten en alles zien. Social media kan je hierbij enorm helpen, maar laat wel datgene zien wat jouw doelgroep wilt zien.

 4. Wees sociaal

  • Zakendoen vanaf je laptop thuis is zeker mogelijk, maar alsnog heb je altijd anderen nodig om jou te helpen. Hier had ik zelf moeite mee, maar door andermans hulp kon ik mijn zaken veel verder uitbreiden en nog meer klanten krijgen. Netwerken is een must.

 5. Ga weg van je laptop, macbook of whatever en onderneem de stappen

  • Veel fotografen zijn schuw en durfen niet uit hun comfort zone uit te stappen. Dit is voor vele fotografen een moeilijke stap. Maar ook voor zakendoen in het algemeen. Er zijn miljoenen manieren om jezelf naar voren te halen, maar jezelf blootstellen aan anderen is het allerbeste wat ik je kan meegeven. Ga met je camera op pad en geef jezelf bloot aan de mensen.

Succes met het fotograferen!

Hopelijk heb je wat aan mijn top vijf van de beste manieren om een succesvolle fotograaf te zijn!

 

Gary

www.budgetbruidsfotograaf.nl