PC of Mac voor fotobewerking?

Gebruik jij een high end PC of Mac voor fotobewerking?

Vroeger werkte ik altijd met een PC. Lekker zwaar en altijd aanpasbaar. Je kon meer geheugen toevoegen, meer RAM en meer van alles wat je maar nodig had. Volledig customizable zoals ze het noemen. Ik speelde graag ook games erop en stond ineens bekend als dé gamende fotograaf met de high end pc desktop. Ook al was de hardware volledig naar wens, toch was het Windows die het altijd na een bepaald moment verpestte voor mij. Na een jaar begon alles te vertragen. Dus moest ik weer het een en ander aanpassen of bijkopen.

Dit probleem had ik niet toen ik de stap maakte naar Apple. Met name met de Macbook Pro. Ik heb nog steeds de 2013 versie en deze is sneller dan de laptop van 2013. Maar omdat ik zo gewend was om alles aan te passen was het voor mij wel even slikken dat het voor een Macbook toch wat anders was. Het systeem vertraagd nauwelijks na een paar jaar, maar de drang om sneller te kunnen betekende vaak toch wel weer een nieuwe Macbook Pro wat weer veel geld kostte.

Ik ben het gewend om mijn laptops aan te sluiten op een groter scherm en dat kan met zowel een Windows laptop of Macbook prima. En net als met het kiezen van camera’s kom je uiteindelijk op datgene wat jij belangrijk vindt en wat jij precies nodig hebt.

Voor mij was het een stabiele computer die het moest doen voor een lange tijd. Ik moest er hard aan wennen maar heb gekozen voor de Macbook Pro in combinatie met een grote monitor voor foto- en videobewerking. Daarnaast was de Retina scherm wel een grote plus zodat ik in bijvoorbeeld een hotelkamer rustig mijn foto’s kon bewerken op een uitstekend schermpje. De Macbook Pro die ik nu heb is de versie van 2017 met touchbar.

Voor beide systemen heb je uiteraard de voor- en nadelen, maar je kan met beide systemen in principe niet fout gaan. Belangrijk is uiteraard datgene wat jij nodig hebt. Trouwens bij verschillende website kan je er tegenwoordig wel makkelijk 1 uit kiezen.

Gary

ps. mocht je via onderstaande banners een bestelling plaatsen dan krijg ik er een klein commissie van, zo kan ik mijn tarieven laag houden :)